reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Karnabahar Tarifi

Yazar fotoahmet 6 Mart 2018 Salı 0 yorum
Yarım kilo karnabahar
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
3 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı parmesan
Sos için Malzemeler:
1 paket krema
Yarım su bardağı süt
100 gram çedar peyniri
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabaharı kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Bir kasede un ve sarımsak tozunu karıştırın.
Yumurtaları çırpın.
Bir kasede ekmek kırıntısı ve rende parmesanı karıştırın.
Karnabaharlar soğuyunca önce unlu karışıma bulayın ardından yumurtaya batırın ve son olarak da ekmek kırıntısı ve parmesan karışımıyla kaplayın.
Fırın kabına dizin 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Sos için; krema ve sütü sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin, ardından rendelenmiş peyniri ilave edip eriyene kadar ve sos kıvam alana kadar karıştırın

Hiç yorum yok: